Semak Baki Pinjaman Kereta Ambank

Panduan Semak Pinjaman Kereta Ambank Online Dengan Mudah

Posted on

Ambank telah mudah kan anda untuk mengurus pinjaman. Kini anda boleh semak baki pinjaman kereta Ambank anda secara online dengan pantas. Paling hebat anda sudah tidak perlu ke Ambank berdekatan untuk menyemak semua hutang anda. Segalanya hanya secara online.

Jutawan Online akan tunjuk cara semak baki pinjaman kereta Ambank secara online dengan lebih lengkap. Mungkin cara ini boleh membantu anda untuk semak juga baki pinjaman selain pinjaman kenderaan atau lain-lain pinjaman anda dengan Ambank.

Cara Semak Baki Pinjaman Kereta Ambank Secara Online

Apa lagi! mari kita mulakan…

Semak Baki Pinjaman Kereta Ambank

Perkara paling utama untuk bermula, Anda mesti mendaftar di halaman Ambank dengan mengisi data dalam bentuk nama pengguna, alamat email dan data lainnya.
Setelah daftar, lakukan pengaktifan melalui pautan yang dihantar melalui e-mel dan kemudian log masuk seterusnya pilih menu perkhidmatan pelanggan.
Setelah log masuk pelanggan dan masukkan nombor pinjaman yang ingin disemak, hasilnya akan muncul dalam bentuk jadual lengkap dengan tarikh pembayaran, penalti, ansuran, pinjaman dan sebagainya.

Panduan Semak Pinjaman Ambank Online

1. Sila buka Ambank Online https://ambank.amonline.com.my melalui smartphone/laptop/computer
2. Klik Register
3. Masukan username, password dan pilih gambar security yang Anda mahuAmbank Online Login
4. Centang I agree with the terms & conditions, NEXT
5. Masukan ID Type (New IC No), ID number, email dan mobile number, NEXT
6. Confirmation email akan dihantar ke email yang Anda register
7. Buka email Anda klik link yang dihantar Ambank
8. Bila sudah, sila login dengan menggunakan username dan password Anda
9. Klik menu My Account, view balance & transcation
10.Akan keluar details pinjaman Ambank yang Anda miliki

(SILA TONTON VIDEO DI BAWAH UNTUK LEBIH LANJUT)

Pada halaman status pembayaran akan muncul jumlah baki hutang, ansuran tunggakan, pembayaran denda, kelewatan, tempoh pembayaran (baki ansuran) selesai.

Video Semakan Pinjaman

Untuk pertanyaan jika anda masih tidak berjaya membuat semakan baki boleh berhubung dengan Contact Center Ambank 03-2178 8888 untuk lebih lanjut.

Jadi jika Anda mahu mengetahui butiran atau sejarah pembayaran ansuran, terutamanya untuk mengetahui apakah ada terdapat penalti atau tidak, cara yang paling mudah adalah untuk memeriksa secara online melalui laman rasmi Ambank online.

Semak Baki Pinjaman Rumah Ambank

Sebenarnya dengan cara semakan online ini juga anda boleh semak baki pinjaman rumah dan pinjaman semasa anda. Jadi anda sudah boleh berkira-kira budget untuk membuat pembelian yang lain.

Kesimpulan

Walau apapun injaman yang anda lakukan, pastikan anda membayar pinjaman tersebut tepat pada masanya. Jika lewat membayar anda akan di kenakan denda faedah yang akan menaikkan jumlah pinjaman. Malah ada juga kes sehingga di senarai hitam oleh pihak bank. Elakkan perkara ini berlaku.

Semoga artikel Cara Semak Baki Pinjaman Kereta Ambank Secara Online ini membantu anda. Salam dan sampai jumpa di lain artikel Jutawan Online.

Kongsi:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.