…di saham koperasi Bank Rakyat merupakan salah satu instrumen pelaburan yang menjadi rebutan mereka yang minat melabur. ‘Uish, hebat sangat tu. Macam mana ye nak try melabur saham koperasi Bank…

…mengakses ke mana-mana akaun menggunakan laptop atau PC kita sendiri, akaun kita dan bukan milik orang lain, kita akan ‘save password’ dan ‘remember me’ bila masuk dalam mana-mana akaun. Lebih…

…apa syarat-syarat pembayaran dan banyak lagi kekeliruan melibatkan zakat dan cukai. Anda rasa dah layak atau tidak untuk membayar zakat dan cukai? ‘Alamak, macam mana nak tahu aku dah layak…

…duit tak cukup nak buat macam mana? ‘Pinjam duitlah kalau macam tu, tapi nak hutang bank macam tak lepas. Aduh, macam mana pulak tu?’ Begitulah dilema masyarakat Malaysia kini, anda…

…asalkan dapat apa yang diinginkan. Bila tiba masa nak bayar hutang, tepuk dahi melutut ke bumi pun tak mampu nak bayar. Pendapatan bulanan semua habis pada hutang. Haaa, macam mana

…dah ready nak bayar ni.. Tapi kat mana nak bayar nya? Senang je. Meh kami bagitahu.. Semak Kompaun DBKL Anda boleh menikmati kadar khas ini dengan membuat pembayaran atau menyemak…

…membeli sesuatu hartanah seperti, rumah kediaman dan sebagainya. ‘Macam mana pulak nak semak harga-harga hartanah ni? Apa proses yang perlu dilalui?’ Jangan risau, kerana jawapan yang anda cari-cari itu anda…

…InshaAllah Dia akan bantu kita. Entah macam mana semasa lepak ngeteh dengan rakan saya, terbuka topik perbincangan berkenaan hal ini. Rakan saya memberitahu yang dia pernah dengar ada orang bayar…