Cara Transfer TNG eWallet ke Bank Dengan Mudah Online

Cara Transfer Duit TNG eWallet ke Bank Dengan Mudah Online

Posted on

Panduan cara Transfer Duit TNG eWallet ke Bank online dengan mudah. Kita akan tahu cara transfer e wallet ke bank selepas ini.

Cara keluarkan duit e-wallet ke akaun bank dengan mudah? Anda tak biasa dengan sistem ‘cashless’ ni?

Boleh ke? bagaimana cara transfer duit dari tng e wallet ke bank?

Nak tahu dengan lebih lanjut?

Cara Transfer Duit ewallet ke Bank

cara transfer e wallet ke bank

Baca artikel kami di Jutawan Online hari ini Cara Transfer duit TNG eWallet ke Bank Dengan Mudah 2020 dimana kami rangkumkan segala maklumat yang anda perlukan untuk memudahkan urusan anda membuat proses transaksi ini. Cara transfer tng e wallet ke bank.

Apa tunggu lagi?

Jom teruskan bersama kami!

Cara Transfer Duit Touch ‘n go ke Bank

Cara Keluarkan Duit e wallet dengan Shopee

Pertama sekali kami ingin mengucapkan tahniah kepada mereka yang berjaya claim e-PENJANA RM50 kerana itu bermaksud anda seorang rakyat yang bertanggunjawab menggunakan aplikasi MySejahtera!

Namun ada informasi yang kami terima ramai yang masih kekok dengan sistem ‘cashless’ ni. Katanya nak transfer dalam bank kemudian cash out kan.

Persoalannya boleh ke?

Walaupun tujuan utama eWallet ini diwujudkan adalah untuk menggalakkan pengguna menggunakan sistem ‘cashless’ tetapi perlu kita fahami tak semua orang selesa ataupun tahu cara penggunaan sebenar eWallet ini.

Mereka ini tidak didedahkan dengan penggunaan pembayaran tanpa sentuh ini malah terdapat premis di Kawasan mereka tidak menerima bayaran selain cash sahaja.

Hal ini jelas menyukarkan mereka yang menebus wang bantuan tersebut teapi tidak dapat digunakan dengan betul. Bimbang juga sekiranya sehingga tamat tempoh 30 September ini, wang tersebut sudah tidak boleh digunakan.

Kesudahannya mereka lebih memilih untuk menukarkan duit eWallet ini ke bentuk cash.

Tak apa jangan risau, kami sediakan anda satu persatu langkah-langkah mudah seperti dibawah untuk transfer duit dari TNG eWallet anda ke bank.

Mudah sahaja!

4 Langkah Cara Transfer e wallet ke Bank

NOTA:

Cara ini hanya valid untuk pengguna Touch ‘N Go eWallet sahaja. Pastikan anda mempunyai akaun Shopee.

Berikut 4 langkah mudah yang kami sediakan untuk anda. Selamat mencuba!

LANGKAH 1

Pastikan anda pengguna Touch ‘N Go eWallet dan mempunyai akaun Shopee.

 

Cara Transfer Duit TNG eWallet ke Bank

LANGKAH 2

Kemudian pergi kepada aplikasi Shopee anda ataupun layari laman web shopee.com.my. Klik pada butang ShopeePay kemudian klik lagi pada butang TopUp seperti gambar rajah di bawah.

Cara Transfer TNG eWallet

LANGKAH 3

Kemudian anda akan diberikan pilihan jumlah yang anda ingin anda topup akaun ShopeePay anda. Masukkan jumlah cash yang anda ingin keluarkan daripada akaun eWallet anda.

Selepas itu, klik pada Payment Method dan pilih Cash Payment at 7-Eleven dan klik Confirm.

Anda akan diberikan kod khas.

Seterusnya pergi ke premis 7-eleven terdekat dan buat pembayaran menggunakan Touch ‘N Go eWallet.

Cara Transfer Duit TNG eWallet ke Bank

Kemudian duit di dalam akaun eWallet anda akan masuk ke akaun ShopeePay. Barulah boleh cash out ke akaun bank!

LANGKAH 4

Next step mudah sahaja! Anda perlu keluarkan duit dalam ShopeePay dan masuk ke akaun bank anda.

Macam mana tu?

Anda hanya perlu ikuti prose berikut:

Shopee > ShopeePay > Transfer > Transfer to Bank Account

ewallet ke bank

Sekurang-kurangnya mengambil masa sehari untuk duit anda masuk ke ke akaun bank. Selepas itu anda dah boleh cash out kan duit eWallet anda. Mudah kan?

Maklumat Lanjut Cara Transfer TNG eWallet

Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi:

Kesimpulan Cara Transfer Duit TNG eWallet ke Bank

Semoga artikel Jutawan Online hari ini dapat membantu anda membuat proses transfer yang mudah dari eWallet ke akaun bank anda.
Kongsikan artikel ini kepada rakan-rakan dan ahli keluarga anda yang lain. Cara Transfer Duit TNG eWallet ke Bank ini sedikit susah untuk kita faham mulanya tetapi bila dah dilakukan beberapa kali ianya jadi mudah. Ini adalah cara yang paling udah untuk anda ikut dan dapatkan wang e-wallet TNG dengan mudah.

Kami dari Jutawan Online Malaysia tidak menggalakkan anda melakukan ini. Pilihan di tangan anda, belanja duit e-wallet dan terima lebih rebet atau

tranfer duit TNG anda ke bank dengan Shopee.

Selamat maju jaya kami ucapkan! Setelah anda baca post ini makan anda telah tahu cara transfer e wallet ke bank, cara transfer duit dari tng e wallet ke bank, cara transfer duit ewallet ke bank, cara transfer tng e wallet ke bank, cara transfer e wallet ke akaun bank, cara transfer duit touch ‘n go ke bank dan kesimpulannya anda sudah tahu cara transfer e wallet ke bank.

Terima kasih kerana sentiasa memilih kami sebagai sumber utama maklumat terkini untuk anda.

 

Kongsi: