Cara Melanggan Astro First

Cara Melanggan Astro First di Astro Go, Guna Smartphone Jer

Posted on

Bagaimana cara melanggan Astro First di Astro GO? Musim Covid 19 ni cara nak tonton Movie adalah dengan cara melanggan Astro First. Tak perlu lagi pergi panggung. Kelebihannya anda boleh tonton filem langganan itu selama 48Jam tau.

Jutawan Online akan kongsi cara beli filem di Astro First tengok guna Astro go di smartphone anda sahaja. Simple dan pantas.

Adakah anda berminat dengan satu tayangan filem tempatan terbaru seperti Mael Totey yang anda nampak trailer di channel Astro yang lain? Tidak lain dan tidak bukan, channel itu ialah Astro First. Kami akan kongsikan cara langgan Astro First seperti di bawah, supaya anda boleh menikmati cerita tempatan dan Korea.

Selain di TV, kini anda boleh menonton saluran Astro terus di telefon bimbit anda. Selain di rumah, anda juga boleh menonton Astro dimana-mana sahaja bersama telefon bimbit atau apa-apa peranti yang mempunyai sambungan internet.

Jadi selepas ini, korang tidak lagi perlu berebut remote control dengan orang lain. Kalau mereka nak tengok Korea tetapi anda nak tengok bola. Anda boleh biarkan mereka menontong korea di TV, tetapi anda menonton bola di telefon bimbit atau melalui komputer anda. Selesai masalah!

Senarai channel Astro First

Berikut ialah senarai penuh channel Astro First yang ada.

cara-melanggan-channel-astro-first-astro-best-senarai

Cara melanggan Astro First

Bagi anda sebagai pengguna Astro, melanggan Astro First channel adalah sangat mudah. Pastikan pilih channel yang betul seperti yang disenaraikan di atas.

  1. Pada decoder Astro anda, tune ke saluran 480.
  2. Anda akan dibawa ke saluran 480. Tunggu sehingga menu keluar.
  3. Akan tertera menu yang mengandungi filem-filem yang terbaru. Pilih filem yang anda ingin tonton.
  4. Gunakan butang arah yang terdapat pada alat kawalan untuk memilih. Anda boleh tekan butang bahasa yang terdapat pada alat kawalan jauh anda untuk menukar bahasa pada laman.
  5. Tekan butang OK pada alat kawalan anda untuk memilih filem yang anda ingin. Kemudian, sekiranya anda inginkan maklumat tentang filem tersebut, tekan butang Info.
  6. Anda akan dibawa ke laman untuk penerangan tentang filem yang anda pilih. Penerangan tentang filem ini adalah lengkap merangkumi genre, pelakon, pengarah, audio (bahasa untuk filem ini), sari kata yang ada, rating umur untuk filem tersebut, penerangan ringkas tentang filem, waktu tayangan yang ada di Astro First untuk filem tersebut serta harga untuk melanggan filem ini. Untuk satu langganan, sesebuah filem akan diulang di saluran Astro First channel selama 48 jam.
  7. Anda boleh tekan butang berwarna hijau pada alat kawalan anda untuk ke menu utama.
  8. Untuk melanggan filem yang anda mahukan, tekan butang berwarna biru untuk Beli.
  9. Akan tertera arahan di televisyen yang anda harus ikuti. Ikuti semua arahan dan hantar ke 32999 di telefon anda.
  10. Anda akan menerima SMS daripada Astro, menandakan pengesahan pembelian anda.
  11. Langganan Astro First anda selesai

 

Caj dan harga langganan Astro First

Cara melanggan Astro First sudah jelas seperti di atas.

Harganya tidak mahal. Cuma RM15 untuk satu movie.

Namun, berapa lama kita boleh tonton movie yang dibeli?

Untuk makluman, bagi setiap filem, pembelian hanya untuk sekali caj sahaja. Untuk setiap pembelian, filem tersebut akan terus ditayangkan di Astro First selama 48 jam tanpa henti, berdasarkan pada waktu tayangan yang telah ditetapkan.

 

Masalah langganan Astro First

Sekiranya anda sudah cuba cara melanggan Astro First dan mengikuti arahan yang diberi, tetapi masih tiada filem yang ditayangkan di Astro First, anda disarankan mencuba sekali lagi.

Namun, jika masalah tidak dapat diselesaikan, anda boleh menghubungi Bahagian Khidmat Pelanggan Astro di talian 03-95433838.

Selain itu, bagi Astro NJOI, anda boleh menghubungi di talian 03-95438100, manakala untuk IPTV, hubungi 03-95431543.

Astro telah memperkenalkan Astro GO yang diperbaharui namanya Astro On The GO pada 2017 yang lepas. Jadi apa bezanya Astro biasa yang kita guna dan juga Astro GO yang diperkenalkan ini?

Secara ringkasnya, Astro GO adalah komplimentari untuk semua pelanggan Astro bagi menonton on demand serta saluran-saluran kegemaran mereka pada peranti mudah alih (smartphone dan tablet) serta komputer, pada bila-bila masa atau di mana sahaja mereka berada di Malaysia.

Pelanggan Astro yang mempunyai langganan televisyen berbayar boleh menghubungkan akaun mereka untuk menonton on demand dan saluran-saluran TV yang merupakan sebahagian daripada langganan mereka.

Cara Menggunakan Astro GO

Dengan Astro GO, anda boleh menonton saluran mengikut langganan bulanan yang dibuat dengan Astro tetapi yang berbeza hanya anda perlu mempunya sambungan internet.

Jadi di dalam website dan juga aplikasi Astro GO juga disenaraikan semua saluran seperti langganan anda dan juga senarai tontongan on demand. Ini bermakna, anda boleh tengok siaran serentak sama di TV dan juga anda boleh menonton mana-mana drama yang telah disiarkan secara terus tanpa gangguan.

Video Cara Melanggan Astro First

Pembelian Saluran Prabayar Astro NJOI

Beli Astro First atau Astro Best di Astro Njoi

Kongsi: