Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM Dengan Mudah

Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM Dengan Mudah

Posted on

Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM Dengan Mudah? Bagaimana?

Pernah mengalami situasi dimana anda tertinggal kad ATM di rumah dan akhirnya terpaksa batalkan niat nak keluarkan duit?

Haaa, kali ini Jutawan Online ingin berkongsi dengan anda solusi kepada masalah anda ini!

Artikel Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM Dengan Mudah kami sediakan khas sebagai panduan untuk anda memudahkan segala urusan pengeluaran duit di ATM sekiranya tertinggal kad di rumah.

‘Biar betul ni? Boleh ke nak keluarkan duit tanpa kad?’

Haaa, anda tak percaya?

Kalau macam tu, teruskan membaca artikel ini!

Pengeluaran Duit Tanpa Kad ATM Maybank

Di zaman yang serba canggih dimana banyak urusan anda boleh diselesaikan dengan hujung jari sahaja, tidak mustahil untuk kita membuat pengeluaran duit tanpa kad ATM Maybank ini.

Tapi, suka untuk kami ingatkan, sekiranya anda ingin menggunakan kaedah ini, anda perlu mempunyai akaun Maybank2U dahulu.

Jadi pastikan anda telah mendaftar untuk Maybank2U. Dah ada? Kalau dah ada, mari kita teruskan dengan proses seterusnya.

Macam mana nak keluarkan duit tanpa kad ATM Maybank?

Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM Dengan Mudah

Berikut kami kongsikan dua langkah utama untuk anda mengeluarkan duit tanpa kad ATM di Maybank dengan mudah:

Langkah 1: Keluarkan duit menggunakan Maybank2U

Kami ingatkan lagi, anda WAJIB ada akaun Maybank2U ye untuk kaedah ini.

Sekarang ini pastikan anda ada telefon bimbit dan akaun Maybank2U. Ready?

Langkah 1: Login Maybank2u

Untuk menggunakan perkhidmatan cardless withdrawal ini anda perlu mempunyai akaun Maybank2u. Sila log masuk ke akaun anda.

Masukkan maklumat peribadi seperti biasa, kata nama dan juga kata laluan.

Haaa, kalau terlupa tak dapek den nak nolong!

Langkah 2: Klik pada Cardless Withdrawal

Pilih “Cardless withdrawal”.

Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM Dengan Mudah

Langkah 3: Masukkan Amaun Yang Ingin Dikeluarkan

Di skrin nanti akan ditunjukkan nombor telefon yang anda daftarkan untuk perbankan elektronik Maybank.

Okay, settle itu, sekarang anda boleh pilih amaun atau jumlah yang anda ingin keluarkan.

Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM Dengan Mudah

Haaa, tapi ingat ya, anda boleh keluarkan minimun rm300 sahaja. Tak boleh banyak-banyak tau!

Kemudian pilih atau tap Continue

Langkah 4: Request Nombor TAC

Sekarang anda perlu mohon nombor TAC dan masukkan nombor TAC pada ruangan disediakan.

Kalau anda pakai pengesahan dalam apps, tekan proceed.

Kemudian klik Confirm

Ckeluar duit tanpa kad ATM

Okay, selesai sudah urusan kita keluarkan duit di Maybank2u! Anda kemudian akan menerima SMS kod 16 digit untuk digunakan di ATM nanti.

Jangan buang pula SMS yang anda dapat tu. Kalau tak nanti kena ulang semula semua langkah di atas.

Langkah 2: Keluarkan Duit Di Mesin ATM

Anda dapat sahaja kod 16 digit itu tadi, terus cari mana-mana ATM Maybank untuk keluarkan duit anda.

Langkah 1: Pilih Bahasa

Macam biasa. Kalau anda nak BM ke BI ke.

‘Aik, kenapa pilih bahasa dulu?’

Kan tadi anda tertinggal kad ATM kat rumah, jadi pilih bahasa dulu okay.

Langkah 2: Pilih Pengeluaran Tanpa Kad

Pilih menu “Pengeluaran Tanpa Kad” di belah kiri skrin mesin.

keluar duit tanpa kad ATM

Langkah 3: Klik pada ‘Teruskan’keluar duit tanpa kad ATM

Baca dulu apa yang tertulis di skrin ya, fahamkan segala maklumat dan arahan yang diberi.

Dah habis baca? Okay, boleh rekan ‘Teruskan’

Langkah 4: Masukkan kod 16 digit transaction ID.

Ingat tak 16 digit nombor yang anda dapat mula-mula tadi? Ye, nombor yang anda terima selepas anda mohon pengeluaran di Maybank2u tadi.

Masukkan kod 16 digit transaction ID tersebut.

Kemudian klik “Ya”.

keluar duit tanpa kad ATM

Sekarang, anda akan dapat satu lagi mesej/SMS dari Maybank. Dalam mesej tu ada 6 digit pengesahan.

Langkah 5: Masukkan Kod Pengeluaran/Withdrawal Code

Masukkan withdrawal code 6 digit yang dapat dalam SMS tadi.

dan klik “Ya”.

keluar duit tanpa kad ATM

Langkah 6: Ambil Duit Anda

Aha! Settle dah anda keluarkan duit tanpa kad ATM! Senang saja kan?

Lepas ni kalau anda nak semak/keluarkan duit apa pun boleh melalui telefon anda

Guna smartphone ni banyak memudahkan urusan kita sebenarnya. Sekarang anda dah tahu kaedah ni, boleh je diaplikasikan sekiranya anda berada dalam keadaan emergency dan tertinggal kad ATM.

Jadilah pengguna yang bijak. Gunakan teknologi moden ini sepenuhnya.

Kesimpulan Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM Dengan Mudah

Kami di Jutawan Online berharap perkongsian kami kali ini dapat memudahkan urusan seharian anda. Tak perlu panik dah lepas ni kalau tertinggal kad ATM di rumah ya..!

Semua settle dengan hujung jari anda saja!

Kongsikan artikel ini dengan ahli keluarga dan rakan-rakan yang lain ya..

Selamat maju jaya kami ucapkan!

Terima kasih kerana sentiasa memilih kami sebagai sumber utama maklumat terkini untuk anda.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.