Biodata Zahirah Macwilson Pelakon Tinggi Lampai Ayu

Posted on

Biodata Zahirah Macwilson, anak kepada Zainol Johari macwilson yang popular dengan lakonan dalam drama MencintaiMU dan Cucu Tauke Beras serta beberapa drama lain. Dalam artikel Biodata penuh Zahirah Macwilson ini anda akan mengenali ibu zahirah macwilson serta ketinggian sebenar Zahirah yang sering menjadi tanda tanya peminat. selain beberapa kontroversi tentang perkahwinan, umur serta mengapa zahirah macwilson ini menetap di Australia dan di Malaysia.

Wajah ayu Zahirah macwilson memang bisa mengetar jiwa semua peminat. Teserlah wajah campuran di wajah beliau yang sering mempamirkan senyuman manis. Tinggal dan membesar serta mendapat pendidikan di Universiti Curtin, Australia bersama ibu beliau di Australia, Maslinda Yusof-Macwilson. Beliau merupakan anak sulung dari empat adik-beradik.

Gambar Zahirah Macwilson 1 family

Nur Zahirah Macwilson binti Zainol lahir pada 1 Februari 1995 yang lebih dikenali kini dengan panggilan Zahirah Macwilson memulakan kerjaya model semasa umurnya 12 tahun. Apabila tamat belajar di Universiti Curtin, Australia, Zahirah Macwilson baru mula menjinakkan diri dalam bidang lakonan dan telah membintangi beberapa buah drama dan telemovie. Beliau berketurunan British dan Melayu. Bapanya, Zainol Macwilson merupakan bekas penyampai berita TV3.

Ayu Zahirahmacwilson bertudung

Antara Telemovie dan drama lakonan Zahirah Macwilson adalah :

2015

1. Dunia Generasi Baru
2. Hidayahmu Ramadhan
3. Mencintaimu
4. Cik Cinderella dan Encik Tengku
5. Husin Peninglah

2016

1. Demi Cinta Ain
2. Mr London Ms Langkawi
3. Dia
4. Oh Speak English Please
5. Aisha & Projek Dapur Ramadan

2017

1. Cucu Tauke Beras
2. Cinta Koko Coklat
3. Duda Pujaan Dara

Biodata Zahirah Macwilson

Nama Penuh : Nur Zahirah Macwilson binti Zainol
Tarikh Lahir: 1 Februari 1995
Asal:Kuala Lumpur,
Pendidikan/Kerjaya: Model dan memiliki Sarjana Muda Pengurusan Sumber Manusia dari Universiti Curtin, Australia.

Laman Sosial Rasmi Zahirah McWilson

Instagram: https://instagram.com/zahirahmacwilson/
Twitter : https://twitter.com/zahirahmac
Facebook : https://www.facebook.com/Officialzahirahmacwilson/

Gambar Terkini Zahirah McWilson

Thank you zmsquadududududu 🦈🦈 #sharkpunpergiBosnia

A post shared by Zahirah Macwilson (@zahirahmacwilson) on

Gosip Zahirah McWilson

DUNIA hiburan terus panas apabila pelakon Zahirah MacWilson berang dengan ‘lakonan’ Kamal Adli terhadapnya lalu bertindak berkongsi mesej perbualan mereka dengan orang ramai.

Ia selepas Emma, 25, membuat kenyataan hubungannya dengan Kamal Adli sudah putus yang antara lain disebabkan Zahirah sebagai puncanya.

Zahirah, 22, mendakwa kesal dengan sikap aktor itu kerana menggunakan nama orang lain untuk kepentingan peribadi khususnya dalam berhadapan isu hubungan dengan kekasih sendiri.

“Petik nama orang pandai, kencing girl friend pandai, cover kesalahan sendiri kat media pandai, kutuk kawan baik pandai. If you can’t be professional don’t drag people to your mentality.

“Jangan disrespect nama orang, kerja orang dan life orang. Jadi matang sikit dan jangan hendak perasan lebih. Fokus kat kerja instead of jahanam kan image (imej) orang. Tak fasal-fasal disebabkan kerja bangang macam ni, orang lain nampak teruk. Stop the storytelling,” luah Zahirah.

Berdasarkan kepada lapan perkongsian cetakan skrin mesej perbualan itu, Zahirah berasa kesal kerana tidak mengetahui ‘taktik’ Kamal Adli selama ini yang cuba untuk mewujudkan cinta lokasi antara mereka dalam usaha ‘mengenakan’ Emma.

Mesej itu juga turut memperlihatkan Kamal Adli, 31, mungkin bercerita sesuatu terhadap Emma degan membabitkan nama Zahirah.

Kata Zahirah, selama berada di lokasi penggambaran drama Duda Pujaan Dara yang menggandingkannya dengan Kamal sebagai pelakon utama, dia banyak menumpukan kepada kerjanya sahaja.

“You know what, you guys punya problem between you guys. You salah sebab libat nama I for no reason. I duduk kat set baru 3 hari, lepas habis DPD (Duda Pujaan Dara) and I buat hal I sendiri,” tulisnya.

Gosip Zahirah dan Kamal Adli

Baca lebih lanjut di http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2017/10/25/zahirah-dedah-mesej/#85ZVqKzIRHcRjTSI.99

Incoming search terms:

One thought on “Biodata Zahirah Macwilson Pelakon Tinggi Lampai Ayu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.