Akaun ASB Tidak Aktif

Akaun ASB Tidak Aktif? Aktikan Semula myASNB Secara Online

Posted on

4567Akaun ASB Tidak Aktif?

Apa yang menyebabkan akaun ASB online anda tidak aktif dan tidak boleh diakses lagi?

Puncanya adalah apabila anda tidak log masuk ke akaun myASNB anda dalam tempoh jangka masa yang lama.

Macam mana nak aktifkan semula akaun myASNB anda ni?

Nak tahu cara yang paling mudah dan ringkas?

Baca artikel kami hari ini Akaun ASB Tidak Aktif? Aktikan Semula myASNB Secara Online dan ikuti dua langkah mudah semudah ABC untuk rujukan anda.

Tak susah pun.

Baca artikel kami sampai habis ye..

Akaun ASB Tidak Aktif? Aktikan Semula myASNB Secara Online

Untuk makluman anda, akaun myASNB ini merupakan platform atas talian/online yang memudahkan semua urusan pelaksanaan urusniaga, melihat pegangan tidak kira dimana jua anda berada.

SEMAKAN AKAUN ASB ONLINE MELALUI APLIKASI

Nak buat semakan menggunakan aplikasi di telefon pintar anda?

Cara ini adalah lebih mudah dan sudah semestinya menjimatkan masa anda.

MUAT TURUN APLIKASI myASNB DI PAUTAN DI BAWAH:

  1. GOOGLE PLAY STORE
  2. APPLE APPS STORE

Yang menjadi masalah akaun myASNB anda tidak aktif adalah kerana anda membiarkan akaun tersebut tanpa aktiviti tidak log masuk dalam tempoh masa yang lama menyebabkan anda tidak boleh mengakses akaun ASB tersebut.

Jadi macam mana nak selesaikan masalah ini?

Jom rujuk dua langkah mudah di bawah:

CARA AKTIFKAN SEMULA AKAUN myASNB ANDA DENGAN 2 LANGKAH MUDAH!

LANGKAH 1

SEDIAKAN DOKUMEN PENGESAHAN DIRI

  • Gambar swafoto bersama MyKad
  • Gambar atau salinan MyKad
  • Salah satu dokumen sokongan: Lesen memandu bergambar, Pasport, Penyata bank persendirian, Bil utiliti elektrik, air telefon dan sebagainya.

NOTA:

Pastikan dokumen-dokumen anda ini TIDAK TAMAT TEMPOH

LANGKAH 2

  • EMEL MAKLUMAT PERIBADI ANDA DI KE: 𝗺𝘆𝗮𝘀𝗻𝗯𝗶𝗱@𝗽𝗻𝗯.𝗰𝗼𝗺.𝗺𝘆

Siap! Tak sampai 5 minit dah settle.

Akaun ASB Tidak Aktif

akaun asb tidak aktif

Maklumat Lanjut Akaun ASB Tidak Aktif

Sebarang pertanyaan mengenai cara pengaktifan semula akaun myASNB anda boleh melayari laman web https://www.myasnb.com.my/ ATAU menghubungi Pusat Khidmat Pelanggan ASNB di talian 03 – 7730 8899.

Selamat maju jaya kami ucapkan!

TERIMA KASIH

Kongsi: