7 Langkah Bayar Bil Air JOMPay MayBank2U Dengan Mudah

7 Langkah Bayar Bil Air JOMPay MayBank2U Dengan Mudah

Posted on

7 Langkah Bayar Bil Air JOMPay.

Anda nak tahu cara paling mudah nak bayar bil air rumah sekarang ni?

Tak perlu start enjin kereta, dari rumah je pun anda dah boleh settle hutang/tunggakan bil air dengan 7 Langkah Bayar Bil Air JOMPay MayBank2U Dengan Mudah.

Menarik?

Anda nak tahu macam mana nak buat bayaran bil air ni secara online?

Jom baca artikel kami sampai habis!

7 Langkah Bayar Bil Air JOMPay MayBank2U Dengan Mudah

Sebelum nak bayar bil air ni melalui JOMPay, anda perlu daftar online banking MayBank2U terlebih dahulu. Ini untuk memudahkan urusan anda seterusnya.

LANGKAH 1:

Anda perlu login ke AKAUN MAYBANK2U anda yang sedia (kalau tak ada kena daftar dulu ye)

7 Langkah Bayar Bil Air JOMPay MayBank2U Dengan Mudah

LANGKAH 2:

Setelah berjaya login, pergi pada bahagian ‘PAY AND TRANSFER’

LANGKAH 3:

Anda akan dipaparkan dengan 2 bahagian iaitu ‘Pay To’ dan ‘Pay From’. Pada bahagian ‘Pay To’ anda klik dan pilih ‘JomPAY’

LANGKAH 4:

Selepas itu, anda akan melihat satu bahagian ‘Enter biller code’ sebelah logo JomPAY tu, nak dapat biller code ni senang je, cari pada bil air anda, anda akan dapat lihat satu bahagian khas JomPAY disertakan sekali biller code seperti di bawah:

Baca  Kenapa Perancangan Kewangan Penting Untuk Anda?

7 Langkah Bayar Bil Air JOMPay

LANGKAH 5:

Selesai mengisi biller code, sila tekan ‘Enter’

LANGKAH 6:

Selepas itu, satu paparan seperti di bawah akan keluar. Anda hanya perlu isi pada bahagian ‘ref 1’ sahaja. Isi nombor akaun bil air anda di bahagian ‘ref 1’ ini. Mana nak cari no ni? Ada, cuba semak di bil air anda.

LANGKAH 7:

Kemudian klik pada butang ‘Pay’. Langkah seterusnya anda hanya perlu masukkan nombor TAC yang akan dihantarkan ke nombor telefon anda. Selepas itu klik pada butang ‘Confirm’

Selesai sudah urusan pembayaran bil air secara online. Mudah sangat kan?

Apa yang anda perlukan duit di dalam bank, akaun bank online, dan semuanya boleh selesai dengan mudah.

Pilihan bayaran bil air melalui JomPAY juga membantu pengguna memilih alternatif yang paling mudah untuk mereka.

Apa tunggu lagi? Jom bayar bil air anda melalui JomPAY.

Kesimpulan 7 Langkah Bayar Bil Air JOMPay

Mari kita sama-sama manfaatkan kecanggihan teknologi yang disediakan untuk memudahkan pengguna. Tiada alasan untuk anda tak bayar bil dah ye lepas ni.

Baca  Permohonan & Semakan BPN 2.0: Bantuan Prihatin Nasional

Kongsikan artikel ini dengan rakan-rakan dan ahli keluarga anda yang lain.

Pastikan anda sentiasa mematuhi SOP yang ditetapkan oleh KKM untuk kita sama-sama memerangi pandemik Covid-19.

TERIMA KASIH

Kongsi: