5 Cara Beli Tiket Flight Murah Secara Online

5 Cara Beli Tiket Flight Murah Secara Online

Posted on

Apa caranya untuk anda membeli tiket flight dengan harga yang sangat murah secara online?

Suka travel mengelilingi dunia tapi harga tiket yang terlalu mahal selalu menjadi halangan?

Macam mana anda nak menikmati trip pelancongan anda dengan cara yang menjimatkan?

Uisshh, banyaknya persoalan yang tak terjawab tu! Tapi, jangan risau, kerana seperti biasa Jutawan Online ada solusi yang terbaik untuk memberikan anda pengalaman melancong yang lebih menyeronokkan!

5 Cara Beli Tiket Flight Murah Secara Online berkongsi dengan anda trick yang boleh anda gunakan untuk membeli tiket flight dengan harga yang murah secara online. Bila nak beli? Apa persiapan sebelum nak beli? Macam mana anda nak beli? Semuanya ada disini.

Masih berminat nak tahu trick beli tiket flight murah ni?

Jom teruskan bersama kami!

5 Cara Beli Tiket Flight Murah Secara Online

Kepada pembaca setia kami yang kaki melancong tu, jangan risau lagi pasal harga tiket mahal, kami kali ini berkongsikan dengan anda 5 Cara Beli Tiket Flight Murah Secara Online. Apa dia 5 trick yang mampu mengubah pengalaman melancong anda itu? Mari baca di bawah.

TEMPAH TIKET PENERBANGAN LEBIH AWAL

Haaa, bukan khawin je nak kena rancang dan tempah awal-awal ya, nak beli flight tiket pun kena buat yang sama juga.

Bak kata mat saleh celup:

‘IF YOU FAIL TO PLAN, YOU ARE PLANNING TO FAIL..!’

Tempah awal? ‘Awal’ macam mana pula yang anda nak kena tempah tu?

Pertamanya, sebab tiket flight boleh di ‘book’ dan dibeli setahun dari sebelum tarikh kita travel lagi. Harga tiket yang dibeli lebih awal ni selalunya amat jauh lebih murah dari tiket yang anda beli lambat atau on-the-spot. Haa, rajin-rajinlah plan awal-awal ya.

Kedua, sebab bila anda dah rancang dengan betul dan dah ada list destinasi idaman, senang lah kerja anda. Kalau rancang last minit memang payah.

Ini tidak, masa waktu puncak lah baru nak fikir. Sudahlah trafik laman web sangat lembab. Ha kan dah susah memang terlepaslah peluang nak beli tiket murah. Jadi, kalau dah ada plan awal tu, anda tinggal beli je!

PEKA DENGAN PROMOSI SYARIKAT PENERBANGAN

SUBSCRIBE NEWSLETTER SYARIKAT PENERBANGAN

Kalau anda nak subscribe newsletter syarikat-syarikat penerbangan ini, anda perlu daftar dan log in dahulu di laman web rasmi mereka. Kenapa kena subscribe pulak?

Kalau anda nak tahu, subscriber juga akan jadi antara orang terawal yang akan mendapat tahu tentang tawaran atau promosi tiket flight yang bakal berlansung.

Stay alert okay? Siapa cepat, dia dapat!

LIKE DAN FOLLOW LAMAN SYARIKAT PENERBANGAN

Tak cukup dengan menjadi subscriber setia, anda juga boleh follow dan likes sosial media syarikat-syarikat penerbangan ini.

Contohnya seperti Facebook Page, Twitter, serta Instagram.

Selain itu, dapat juga inspirasi tentang destinasi seterusnya yang korang boleh pergi melalui sosial media mereka. Sama juga, anda kena sentiasa peka, mana tahu ada promosi hebat yang ditawarkan. Cepat-cepat rebut!

BUAT PERBANDINGAN HARGA TIKET 

Alamak, memang kena buat ke?

Haaa, kalau anda malas nak buat memang tak dapat lah nak bandingkan harga tiket penerbangan yang lebih murah. Macam mana nak buat perbandingan ni? Senang je.

Anda boleh gunakan laman web seperti Traveloka, SkyscannerCheap Flights, dan berbagai lagi website carian berkaitan travel. Bukan kata bandingharga tiket flight, bandingkan harga hotel pun boleh. Hebatkan? Kalau anda rajin, anda boleh dapat 2 in 1!

5 Cara Beli Tiket Flight Murah Secara Online
Anda boleh bandingkan harga dengan mudah. Kredit: Traveloka
ELAKKAN BELI TIKET PADA WAKTU PUNCAK

Apa pulak waktu puncak ini? Masa tengahari tengah terik ke?

Maksudnya disini elakkan membeli tiket flight pada waktu puncak, seperti cuti umum, cuti sekolah atau musim perayaan.

Untuk pengetahuan anda, kebanyakan tiket penerbangan pada tarikh tersebut agak mahal berbanding hari biasa yang lain. Mahalnya tu boleh mencecah 3 kali ganda! Fuhh! Memang tak melanconglah anda jawabnya.

Rujuk takwim cuti persekolahan untuk merancang waktu sesuai untuk anda menempah tiket. Daripada anda rugi, baik plan dengan teliti.

PADAM ‘COOKIES’ DAN ‘BROWSER HISTORY’ DI KOMPUTER SELEPAS SURVEY TIKET PENERBANGAN

Aik? Kenapa pulak? Takut kena virus hack ke?

Tak apa, jangan risau, tak ada kena mengena langsung dengan virus atau hack. Langkah ni sebenarnya untuk memastikan jika anda ada melawat mana-mana laman web penerbangan 30 hari sebelum.

Perkara ini adalah bagi mengelakkan syarikat penerbangan mengesan yang anda sudah pun melayari laman web mereka beberapa kali untuk melihat perbandingan tiket penerbangan lebih murah.

Oleh itu, sistem tempahan akan tetapkan harga yang sama sahaja walaupun anda sudah masuk laman web itu berulang kali.

Jadi, rajin-rajinlah bersihkan cookies dan browser tu lepas survey ye.

KESIMPULAN

5 Cara Beli Tiket Flight Murah Secara Online

Berdasarkan dari tips yang kami kongsikan di atas, kesimpulannya, anda perlu merancang LEBIH AWAL untuk membeli tiket flight yang murah.

Sediakan payung sebelum hujan. Anda tak rugi apa pun, korban masa sedikit untuk plan perjalanan anda.

Kami harapkan tips di atas dapat membantu meringankan urusan anda untuk menikmati pelancongan yang lebih menarik!

Terima kasih kerana terus memilih kami sebagai sumber utama maklumat terkini untuk anda!

 

 

Dikemaskini pada

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.